Следвайте Гласове в България и РСМ  са две държави, а

...
Следвайте Гласове в България и РСМ  са две държави, а
Коментари Харесай

Костадинов в Скопие: РСМ и България са две държави, а трябва да са една. Ковачевски: Политици като Костадинов не са желани в РСМ

Следвайте " Гласове " в
" България и РСМ  са две страни, а би трябвало да са една страна, която " да се простира от Черно море до Охрид ",  съобщи пред журналисти Костадин Костадинов в Скопие, където  бе за откриването на Културно-информационния център на България.  " Всеки българин в България обича Македония, ние сме един народ, приказваме един език и имаме обща просвета. Говоря с вас един и същи език и се разбираме. Нямам срещу да се чувствате като македонци. Аз споделям ли ви какви да се чувствате? Тогава защо забранявате на хората, които се усещат българи? ", разяснява водачът на " Възраждане ".

" Кога България и Македония са воювали? Имахте ли страна през Втората международна война? Дайте ми документи, че е имало окупация. Тук са създавани комитети за посрещането на българските войски. Кой изгони немските войски? Нашите войски ви освободиха ", съобщи още той. 

На въпрос дали би трябвало да се извини поради това, че посред Скопие съобщи, че " Македония е българска ", Костадинов отговори, че " не желае да лъже ". 

Премиерът на Република Северна Македония осъди изказването на Костадинов, което съгласно него съдържа териториални искания към югозападната ни съседка.
" Министерство на външните работи незабавно реагира, министърът на културата също го осъди. И аз желая да го осъдя. Наистина е несвоевременно човек, който е пристигнал на посетители в тази страна, да се държи по този метод. Вчера отворихме български културен център, по този начин, както прилича, Скопие с идването на министъра на културата, с нашия министър на културата, по същия метод, както споделих, че ще отворим и македонски културен център в Благоевград, както имаме отворен и в София “, съобщи Ковачевски по време на днешното си посещаване във фабрика " Брилянт " в Щип.

Ковачевски добави, че сходни политици не са мечтани в РСМ.

" Политици като него през вчерашния ден, има още един, който ми правеше клипове, мога свободно да кажа, че не са по никакъв начин мечтани у нас, тъй като като се изключи че всяват вълнения, като се изключи че всяват непоносимост сред жителите на двете страни единствено поради своя политически интерес, защото те нямат различен политически дневен ред, с изключение на да получат някои дребни политически точки, като предизвикат възприятията на нашите жители, такива политици не са по никакъв начин мечтани за мен персонално у нас и не е нужно да идват въобще тук “, акцентира Ковачевски.

По-рано Министерството на външните работи на РСМ осъди изявленията на водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов и излезе със специфична позиция: 

Министерството на външните работи, както е реагирало и преди, и този път осъжда иредентистките изявления, които съдържат териториални искания към Република Северна Македония, изразени обществено и неведнъж от българския народен представител и водач на политическа партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов. 

Фактът, че тези изказвания се повтарят, този път и в Скопие и по важен и за двете страни алегоричен мотив - откриването на нови пространства на Културно-информационния център, както и в навечерието на Бизнес форума сред Северна Македония и България, не можем да не го тълкуваме като опити за подкопаване на мощните старания на двете държавни управления за поощряване на съдействието и като проведена провокация, която би трябвало да бъде наказана от всички проевропейски политически структури и институции в двете страни. 

Същевременно желаеме да отправим апел към жителите на двете страни да не се поддават на сходни провокации, които имат една-единствена цел, а точно да попречат на двете страни да осъществят препотвърдените от тях откровени планове за задълбочаване на връзките сред нашите страни и нации в духа на европейските полезности.
 
 
 
27 Ное 20228826 Ное 2022120226 Ное 2022436626 Ное 202248526 Ное 2022166826 Ное 2022217Коментариввв26 Ное 2022 21:05ч.
" Ковачевски: Политици като Костадинов не са мечтани в РСМ " - Незнам каква по-добра причина търси мат'ряла с цел да гласоподава за Костадин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати paradigma26 Ное 2022 21:45ч.
Виждам една по-добра причина - да каже същото пред македонския парламент и те станали на крайници да му ръкопляскат. Майтапя се, несъмнено, само че за кого другиго да гласуваме. Той е. Този път не се подигравам. Сега, като върнаха хартиените бюлетини, ще се види кой кого. Върнаха ли ги или единствено на първо четене????
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Наглостта е порок27 Ное 2022 8:52ч.
То и ти, нахалитет и наглец КовачевСКИ, не си мечтан в България, но си мъкнеш телесата до София и назад.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова26 Ное 2022 22:09ч.
По-добре да замълчи Ковачевски в навечерието на годишнината от Ньойския контракт, чийто 100-годишен период изтече на 27 ноември 1919 година И да, Костадинов, както нормално, споделя истината. /Внимавайте обаче с машинното гласоподаване, Възрожденци, да не ви ушият старите хиени за изборите./
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати XAXA26 Ное 2022 23:06ч.
Къде в тоя контракт написа, че важи 100 година?!?! А бе, по какъв начин си ги измисляте тия неща и от кое място ви хрумват?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова27 Ное 2022 1:11ч.
ХАХА, може и да няма категорично уречен период в Ньойския контракт, само че 100 години би трябвало да е повече от безспорна отминалост за контракт, натрапен на България в нарушаване на съществени правила на интернационалното право. Малко се затрудних да открия източниците, само че ето един линк с анотация към книгата на проф. Борислав Йотов „ За мирна проверка на Ньойския контракт “ /2014 г./ Може би е работа на цензурата, а може би просто по тематиката за Ньойския контракт надвиват изявленията, възхваляващи американския президент Удроу Уилсън, че не са ни драли преди време още повече /поклон за което въпреки всичко де!/. Но е в наш интерес тези благоприятни условия за проверка да се разпространяват, тъй като биха могли да имат действителен резултат и принос за зашита на правата на българите в откъснатите територии.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Живка Павлова27 Ное 2022 1:19ч.
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=9&newsid=28804 - За мирна анулация на Ньойския контракт, акад. проф. Борислав Йотов, 2014 година, изд БАНИ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Някакво си харвардско лакейче, назначено от Съединени американски щати за краткотраен шеф на югозападна България27 Ное 2022 1:48ч.
е направил съдбовна неточност да назова бъдещия си министър-председател " личност намсиквоси ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати "...в духа на европейските полезности " 27 Ное 2022 1:56ч.
Ако някой, даже един единствен човек!, успее да разгласява тук, или където и да е другаде, текст с публична, съответно дефинирана и изчерпателна формулировка на тези " европейските полезности " аз персонално.ке му изплатя 10 000 Евро.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ха-ха!27 Ное 2022 2:54ч.
Коцето им изяснява, макето реве! Всъщност разногласието е по какъв начин да се назовава обединената територия на България и Мекедония. Макетата желаят да е Македония, а ние желаеме да е България. А в действителност, на 03.03.1878 година в Сан Стефано - сегашен Истанбул, - освободената от Русия територия на Османската империя, обитаема преди всичко с българи и с никакви македонци, е наречена България! Сан Стефанска целокупна България, избрана с мирния контракт сред имперските представители - граф Игнатиев за Цар Освободител и външният министър на султана за Османската империя.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На Хан Крум Баджанака27 Ное 2022 4:50ч.
Добре че е Костадинов, че другояче останалите от дълго време са със сваленио гащи! А Ковачевски е нахален двуличник!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Родината е селото ми и околията27 Ное 2022 6:54ч.
Другото си е непознат манастир, чийто трътеи ни баламосват та да окрадват повеке.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати lindentown27 Ное 2022 7:56ч.
Тезите на Костя за обединяване на двете страни с изключение на арогантни, са и изцяло безумни. Показват патриотарското му равнище и цялостната безпросветност по тематиката. Дори и смятащи се за българи хора в районен съд Македония изрично считат, че има от дълго време построена македонска еднаквост. Никой не може да им споделя на хората по какъв начин да се усещат, изключително пишман политик с физиономия на селски бек, какъвто е К.К.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Петър27 Ное 2022 8:33ч.
Така е, те към този момент се усещат македонци и никой не може да им го забрани. Но Коцето е прав, Македония е измислена страна и това са български територии. Крадат ни историята, а бабите дядовците им на тия малоумници са българи. Абе що е маке, все е лайно. Иначе Костадин е топ и е прав още веднъж. Ама плешивия македонец желае някой като Кирето олигофрена да му изяснява по какъв начин ще работят в дух на добросъседство, до момента в който палят, трошат и викат българи-фашисти. Макето схваща единствено от пестник в зъбите или истината. Относно физиономията на Костадин, не те разбирам?!? Хаххахах като се сетя за другите лица от БГ политиката, Коцето си е доста добре образно. И е квалифициран исторически, виж Баце и Кирето няма да знаят по кое време стартира Балканската война да вземем за пример, камо ли за какво.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати но бе27 Ное 2022 8:45ч.
Стига с това КРАДЕНЕ НА ИСТОРИЯТА, бе! Канадците ни окрадоха златото, фашките ни окрадоха морала, еврогейските паразити ни окрадоха всичко, а простаците се връзват на отвличащи вниманието от същинските проблеми трикове. И всеки има право да се самоопределя, нали това е народна власт. Мъже се самоопределят като дами и назад и какви ли не още “ценности ”. Аз като се самоопределям кат българин, кой може да ми наложи да се назовавам византиец, примерно. Ай си….
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202229219 Ное 202280918 Ное 2022242124 Sep 20222995
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР